Visst är det gott med tapas? Men hur många vet egentligen vad tapas är? Och inte
är…Och vart man ska styra stegen i Estepona för att hitta ”the real thing”?
Nästan ingen.
Förutom att vi får lära känna historien bakom tapastraditionen, varför det heter ”tapas”
och vad som är och inte är tapas berättar Anders Ekman, årets svensk på Costa del Sol
2023, även lite om Estepona förr och nu på ett lättsamt sätt. Efter turen kommer Du
garanterat att veta mer om tapas än de flesta spanjorer och lite mer om Estepona.
Efter turen kommer Anders också att mejla alla deltagare ett svensk/spanskt
tapaslexikon, några recept på det vi provat och anteckningarna från rundan som kan
inspirera deltagarna att köra sin egen tapassväng.
Promenaden: Cirka 3 timmar lång och med ganska korta, bekväma, sträckor mellan de 3 barerna vi besöker.
Samling: Tapasrundan startar i Estepona klockan 12,30 den 5 december vid busstationen som
är ändhållplatsen och som ligger på Avenida de Juan Carlos mitt emot kommunhuset
(Ayuntamiento).
Transport: Man kan ta sig till Estepona antingen med bil eller med buss på egen hand.
Buss nummer 79 tar man enklast från Marbella busstation eller från busshållplatsen
utanför apoteket ”Farmacia Berdaguer” på Ricardo Soriano 4, snett mitt emot café La
Canasta. Man löser biljett på bussen till ”Estepona” och behöver ej tala om exakt var man ska. Samma biljettpris vart man än ska i Estepona. I det här fallet hela vägen till Esteponas ändhållplats.
För de som åker bil, rekommenderar vi parkering under jord lite längre ned på Avenida de Juan Carlos och man kör in vid rondellen alldeles vid strandpromenaden. Detta är i hörnet Juan Carlos/Avenida de España.
Husdjur: Kan dessvärre inte medtagas då vissa barer har denna regel.
Maten: Är förbeställd på de tre ställen vi besöker samt att en dryck per ställe är inkluderat (vin, öl eller läsk).
OBS! Allergier eller andra matönskemål kommer vi tyvärr av praktiska själ inte att kunna
ta hänsyn till.
Bokning/Avbokning: Du kan anmäla dig/er tidigast 11nov men sista dag för anmälan är 22 nov via mejl till;
zinelli.roberto@gmail.com
Anmälan blir dock först bidande när du betalar avgiften till Roberto eller Britt senast 25 nov pga. att maten behöver förbeställas.
Detta kan göras på ”nya” Cripan Plaza Gonzales Badía 8 den 18 nov eller innan vinprovningen kl 17,30 den 25 nov Vinoteca La Cartuja, Plaza Joacuin Gómez Aguera 2.
Behöver du avboka kan du erbjuda platsen till personer som finns på eventuell väntelista som vi har. Finns ingen på väntelistan får du själv försöka sälja din plats.
Lägsta antal deltagare 6 men maximalt 12. Så först till kvarn…
Pris: 35 Euro/person i ett namngivet kuvert.
Tapasledare: Anders Ekman tfn +46 (0)763 447 219
Bienvenidos!