Besök Casares/Bad i Cesars svavelbad 21/3 (kortare vandring)

När

21/03    
11:00 f m - 4:15 e m

Event Type

Dags för vandring!

Besök i Casares/bad i Cesars svavelbad/kortare vandring. 

Tisdag den 21:e mars tar vi oss med bil till Casares. Denna gång blir det en stadsvandring där Eva Gevius kommer att berätta om Casares historia m.m.

Vi kommer att promenera genom staden med branta backar den sista biten upp till ”El Castillo Casares”. Där bjuds vi på en fantastisk utsikt i alla väderstreck. 

Gåsgamar och havsörn cirkulerar runt i luften, så en kikare kan var bra att ha med sig.

Efter stadspromenaden tar vi bilarna till det gamla romerska badet i dalen La Hedonia öster om Manilva-Sabanilla samhälle. Det är Manilvas äldsta turistattraktion som härstammar från 100-talet före den vanliga tideräkningen. Det finns uppgifter som tyder på att Julius Caesar besökte badet ”baños de la Hedionda” regelbundet under sin tid som guvernör i södra Spanien mellan åren 63 och 60 före Kristus.
Den som önskar bada, tar med badkläder för ändamålet, temperaturen i vattnet är ca: 21 grader året runt. Här är det också lämpligt att inta vår medhavda matsäck.

Alternativet för de som inte vill bada är en lättare vandring på ca 2.5 km enkelväg från badet. Eller gå så långt ni vill på rutten. 

För utflykten behöver vi transporteras med bilar. Vid anmälan, uppge om du har bil och hur många platser som finns tillgängliga.

Så först till kvarn för de icke bilburna! Vi förslår en kostnad på 7 Euro för varje passagerare till chauffören. Vi utgår kl.11.00 den 21 mars från Carrefour’s (f.d. Supersol´s) parkering, mitt emot Lidl.

Anmälan till Eva eller Staffan Ekwall

E-mail: eva.ekwall@outlook.com, Mobil: Eva +46 738 12 60 62, Staffan +46 70 550 24 20

Vi hoppas på en härlig dag med fint väder!

 

Vid regn blir vandringen inställd.