Boule tävlingar

Boule tävlingar

Nästa evenemang

Inga kommande händelser

Beskrivning

Förutsättningarna för tävlingsverksamhet har under årens lopp förändrats. Intresset för boule har varierat kraftigt och tävlingsverksamheten därmed.

Under tidigare hög-intresseperiod genomfördes fyra organiserade tävlingar, en partävling (i cup-form), Pelles cup, kvinnor mot män och matchen mot våra AHN-vänner i Nueva Andalucia. För tillfället ”lever” bara de två förstnämnda varav Pelles cup genomförs på stranden. Mötena med Nueva Andalucia på deras hemmabanor blir Goliats kamp mot David och vi har numera inte tillräckligt många egna hemmabanor att ställa upp med. Men den gången vi hade det vann vi!

Vi har för närvarande ett påtagligt problem beträffande tävlingar på de anlagda banorna i Parque Vigil de Quiñones då det endast finns tre banor. Konsekvensen av detta blir att tävlingar drar ut på tiden. Men detta har inte minskat intresset för partävlingen då den brukar kombineras med någon trevlig samvaroaktivitet nere vid grillarna i parken.

Segrarna i respektive tävling föräras med en inteckning i de ständigt vandrande pokalerna och möjligen med något ytterligare uppmuntringspris.

Vad krävs då för att delta i evenemangen? Jo, man måste hitta en lagkamrat och anmäla sig till tävlingsledaren i föreskriven tid. Lagkamraten ska helst vara av motsatt kön men då det vanligtvis är brist på män är enkönade lag välkomna med anmälan.

Inbjudan till respektive tävling, som oftast genomförs under vårsäsongen, går ut senast två veckor före genomförande via ordinarie informationskanaler.

Kommande evenemang

  • Inga evenemang planerade i nuläget i denna kategori